top of page

Biologisch

Wij stellen de hoogste normen voor de producten die we gebruiken. Indien mogelijk gebruiken we biologische producten. Maar helaas zijn ze niet altijd beschikbaar en niet elk product is verkrijgbaar in een biologische versie. In ieder geval kan je 100% zeker zijn dat we de volgende gecertificeerde producten gebruiken.

BIOLOGISCHE EIEREN

Biologische eieren worden gelegd door kippen die uitsluitend met biologisch voer worden gevoed. De dieren hebben een grote schuur en een open veld tot hun beschikking.

BIOLOGISCHE bananen

​De Golden biobananen van De Kweker-Vroegop komen uit Zuid- en Midden-Amerika en zijn vanwege het ideale klimaat daar vrijwel het hele jaar verkrijgbaar. De boeren maken geen gebruik van chemische gewas-beschermingsmiddelen en pesticides.

Biologische Melk, Kaas en Boter

Biologische zuivel komt van koeien die comfortabele stallen hebben en minimaal 120 dagen per jaar naar buiten gaan. Daar eten ze vers gras, klaver en kruiden. Op de weilanden wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. 's Winters krijgen de dieren biologisch voer.

Biologisch Meel

Het biologische meel voor onze pannenkoeken en wafels is afkomstig van boerderijen in Nederland en Duitsland, en wordt geleverd door het kleine familiebedrijf De Zuidmolen in Groesbeek, gevestigd bij een oude graanmolen.

Biologische Ghee

De biologische ghee waarin we onze pannenkoeken bakken, is geklaarde boter. Hier zijn water en melkbestanddelen uit verwijderd. De Ayurvedische gezond-heidsleer uit India beschouwt ghee als een van de levensmiddelen die het meest bijdragen aan een goede gezondheid.

Biologische Chocolade-Hazelnootsaus

Onze beroemde chocolade-hazelnootsaus is gemaakt van 100% natuurlijke grond-stoffen, zonder kleurstof, conserveermiddel en kunstmatige smaak-stoffen. De boeren uit Peru, Paraguay en de Dominicaanse Republiek krijgen een goede prijs voor hun chocolade.

VERDER...

Onze ham en spek, honing, ahornstroop, agavestroop, kaneel en het merendeel van onze jams en suikers zijn bio-/EKO-gecertificeerd en ook al onze koffie- en theesoorten en onze cacao zijn biologisch en fair- of directtrade. We gebruiken pure Maidon zeezoutvlokken. Onze bekers, pannekoekenbakjes, servetten, vorkjes en rietjes zijn biologisch afbreekbaar.

EKO of Bio?

Producten met het Europese bio-keurmerk voldoen aan de hoge eisen die de Europese wet aan biologische landbouw en voedselproductie stelt. Biologische voeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en biologische producten bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en geen genetisch gemodifceerde ingediënten. Aan de omgang met dieren worden extra welzijns- en millieu-eisen gesteld, zoals ruimere huisvesting en voer zonder toegevoegde diergeneesmiddelen. Naast het Europese biologische keurmerk mogen nationale of regionale logo’s worden gebruikt. Het Nederlandse EKO-keurmerk kan dus op het etiket voorkomen naast het Europese bio-keurmerk. Er is geen verschil tussen biologische en EKO-producten.

bottom of page